Runebergin kääretorttu
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl Myllyn Paras korppujauhoja
- ½ dl manterijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl mantelilikööriä TAI
- tilkka karvasmanteliaromia
- maun mukaan manteliaromia
Täyte:
- 150-200 g vadelmamarmeladia TAI
- 150-200 g vadelmahilloa
Pinnalle:
- 2 dl tomusokeria
- vettä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
- Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.
- Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.
- Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.
- Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.
- Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
- Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
- Pursota sokerikuorrutetta tortun pinnalle.
- Tarjoa!
Uusin Viikon ruokalista®
Viikon ruokalista® vko 48/2024
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin