Karitsanpaisti

  • 30 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
Karitsanpaisti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

56 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kruunu. Tarjoa seuraksi valkosipulilla maustettuja juureksia. Valmista valeluliemi ja valele paiston aikana.

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 1,3 kg karitsan luuton paisti
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen
Liemi
  • 2 dl colajuomaa
  • ½ dl kirsikkamehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  • Suolaa karitsanpaisti ja rouhi pinnalle mustapippuria.
  • Sulata voi pannulla ja ruskista paisti käännellen.
  • Mittaa colajuoma, kirsikkamehu, soijakastike ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita joukkoon vielä rosmariinia.
  • Kiehauta lientä hieman kasaan.
  • Valele lientä paistin päälle useita kertoja paiston aikana.
  • Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita paisti vuokaan.
  • Nosta leivinpaperia paistin suojaksi siten, että voit valella paistia paiston aikana poistamatta paistomittaria.
  • Paista 225-asteessa ensin 15 minuuttia.
  • Tiputa lämpötila 125 asteeseen.
  • Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 56-58 astetta.
  • Anna lämmön tasaantua 15 minuuttia.
  • Poista paistomittari vasta sitten ja leikkaa viipaleiksi.
  • Tarjoa karitsanpaistin seuraksi paahdettuja juureksia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä