Parsarisotto

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
parsarisotto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Ihana parsarisotto lämmittää kevät-talven pakkaspäivinä. Tuoreet parsat löytyvät kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilta. Maun viimeistelee ihana valkoviini. Voit käyttää myös alkoholitonta viiniä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 6 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 150 g mascarponejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Pinnalle:
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje

  • Leikkaa tankoparsasta tyvestä muutama sentti ja kuori kevyesti vartta kuorimaveitsellä.
  • Kiehauta vesi, lisää suola ja parsat ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes parsassa on vielä puruvastusta.
  • Valuta ja leikkaa parsat muutamaan osaan. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulisilppua.
  • Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää kasvisfondi ja vettä vähän kerrallaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla.
  • Lisää valkoviiniä. Lisää tarvittaessa lisää vettä tai valkoviiniä.
  • Sekoita lopuksi joukkoon paloitellut parsat ja mascarponejuusto. Kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarjoa heti! Koristele annokset rucolalla.
  • Tarjoa parsarisoton seuraksi halutessasi parmesaanijuustoa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä