Marjaunelmakakku (vegaaninen)

  • 40 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
Pohja:
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 3 ½ dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 dl kivennäisvesi
  • 1 dl hedelmäsose
  • (vaihtoehto) marjasose
Vuokaan:
  • rypsiöljy
  • korppujauho
Kostutus:
  • 1 dl kaurajuoma
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Mustikkahillo:
  • 250 g pakastemustikka
  • 125 g (n. 1½ dl) Dansukker Hillosokeri
  • 1 tl limen kuoriraaste
Pinnalle:
  • 4-5 dl vaahtoutuva kauravalmiste
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Koristeluun:
  • 3-4 dl mustikka
  • (vaihtoehto) mansikka
  • (vaihtoehto) vadelma
  • tuore minttu
  • (vaihtoehto) tuore sitruunamelissa

Maidoton ja munaton, eli vegaaninen kakku valmistuu helposti.
Lusikoi pinnalle itse keitettyä mustikkahilloa ja koristele kaurapohjaisella vaahdolla.
Tästä saat samalla vaivalla myös gluteenittoman, mikäli korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Marjaunelmakakku (vegaaninen)
12-15 annosta

Pohja:
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kivennäisvettä
1 dl hedelmä- tai marjasosetta
1 dl rypsiöljyä

Vuokaan:
rypsiöljyä
korppujauhoja

Kostutus:

1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mustikkahillo:
250 g pakastemustikoita
125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl luomulimen raastettua kuorta

Pinnalle:
4-5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun:
3-4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista 200-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta.
Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.
Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.
Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää hyvin pestyn limen raastettu kuori. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla.
Lusikoi pinnalle mustikkahillo.
Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle.
Koristele tuoreilla marjoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä