Kuningattaren juustokakku

  • 30 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

55 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 200 g kaurakeksi
  • ½ tl kardemumma
  • (vaihtoehto) kaneli
  • 75 g voi
Täyte:
  • 4 liivatelehti
  • vesi
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 200 g vaniljatuorejuusto
  • 3 dl pakastemustikka
  • 150 g valkosuklaa
  • ¾ tl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • ½ dl vesi
Koristeluun:
  • 3 dl mustikka
  • (vaihtoehto) tuore mustikka
  • 1-2 dl tuore vadelma
  • valkosuklaa

Kevään ja kesän juhlien suosikki on raikas valkosuklaalla makeutettu kakku. Kakun täytteessä maistuu ihana mustikka. Pinta on koristeltu mustikoilla ja vadelmilla.

Kuningatarkakku
8 annosta

Pohja:
200 g kaurakeksejä
½ tl kardemummaa tai kanelia
75 g sulatettua voita

Täyte:
4 liivatelehteä + vettä
2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl pakastemustikoita
150 g valkosuklaata
¾ tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl vettä

Koristeluun:
3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
1-2 dl vadelmia
muutama pala valkosuklaata lastuina

Murusta kaurakeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella.
Lisää joukkoon kardemumma tai kaneli, sekä sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm.
Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto ja kohmeiset pakastemustikat, kunnes seos on kauniin värinen.

Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi työlaudalla veitsellä. Voit halutessasi myös sulattaa paloitellun valkosuklaan lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri täytteeseen.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa tai juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita neste tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku.

Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
Siirrä tarjoiluvadille.
Koristele mustikoilla, vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä