Välimeren kasvisvartaat ja täytetyt pekonisienet
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Vihreäkeiju
Kasvisvartaat maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan seurana. Rennot kesäjuhlat juhlitaan grillin ympärillä. Voit paloitella reilusti kasviksia jo etukäteen ja jokainen juhlija voi koota oman suosikkivartaansa. Grillaa seuraksi myös ricotta-juustolla täytetyt Jumbo-herkkusienet ja kääri Italian pekoniin.
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 200 g Champ valkoisia herkkusieniä
- 1 kesäkurpitsa
- 200 g miniluumutomaatteja
- 10 punasipulia
- 1 keltainen paprika
- 300 g varsiparsakaalia
- 400 g halloumi-juustoa
Lisäksi:
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ limen mehu
- kuivattuja chilihiutaleita
Täytetyt pekonisienet:
- 10 kpl Champ Jumbo-herkkusieniä
- 200 g ricotta-juustoa
- ½ ruukku Vihreäkeiju oreganoa
- 200 g Italian pekonia
Valmistusohje
- Paloittele kesäkurpitsa, puolita kuoritut punasipulit ja paloittele paprika.
- Laita herkkusienet ja muut kasvikset puisiin varrastikkuihin yhdessä halloumijuuston kanssa.
- Valmista mausteliemi.
- Sekoita oliiviöljyn joukkoon suola, hienonnetut valkosipulinkynnet, puristettu limen mehu ja kuivatut chilihiutaleet.
- Sivele öljyä kasviksiin ja grillaa käännellen.
- Täytetyt pekonisienet ovat meheviä ja sopivat tarjottavaksi sellaisenaan tai muun grilliruoan lisänä.
- Poista sienistä jalat.
- Sekoita ricottajuuston joukkoon hienonnettua oreganoa ja painele seos sienien sisään. Paina sienten jalat täytteen sisään.
- Kääri Italian pekoni sienten ympärille.
- Grillaa sienet käännellen.
- Vinkki! Voit valmistaa nämä myös uunissa.