Koivuhalko
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl Dansukker siro erikoishienoa sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl Dansukker tomusokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- ½ dl sitruunatahnaa TAI
- ½ dl limetahnaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 300 g tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 200 g valkosuklaata
Lisäksi:
- 2 tl salmiakkimixeriä TAI
- 2 tl vettä (vaihtoehtoa)
- 5 g salmiakkijaihetta
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Käännä taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa.
- Laita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruuna- tai limetahna kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
- Levitä täyte torttulevylle ja kääri torttu rullalle.
- Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.
- Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.
- Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.
- Säilytä koivuhalko jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.