Yrtti‐sitruunabroileria ja chili‐jogurttikastiketta
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1-2 annosta
- 2 broilerinkoipea TAI
- 4 broilerin koipinuijaa (vaihtoehto)
- 1 rkl rypsiöljyä TAI
- 1 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl fariinisokeria
- ½ punainen chilipaprika
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- ½ dl hienonnettua minttua
Chili‐jogurttikastike:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl sriracha-chilikastiketta
- 5‐10 cm kurkkua
- muutama varsi punaista basilikaa
Valmistusohje
- Laita kulhoon rypsi‐ tai oliiviöljy.
- Mittaa joukkoon suola, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, fariinisokeri, hienonnettu chilipaprika, persilja ja minttu.
- Laita broilerinkoivet tai koipinuijat marinadiin ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
- Paista rapeiksi grillissä käännellen tai leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 200‐asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Valmista seuraksi jogurttikastike.
- Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sriracha‐chilikastike, pieniksi kuutioitu kurkku ja hienonnettua punaista basilikaa.
- Tarjoa broilerin seurana.
- Nauti yrtti‐sitruunabroileri heti.