Yrtti‐sitruunabroileria ja chili‐jogurttikastiketta

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Yrtti-sitruunabroileria
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Valmista herkulliset broilerinkoivet grillissä ja tarjoa tulisen chili‐jogurtin kanssa. Yrtti‐sitruunabroileria sopii erinomaisesti arkiherkuksi.

Advertising information

Ainekset

1-2 annosta
  • 2 broilerinkoipea TAI
  • 4 broilerin koipinuijaa (vaihtoehto)
  • 1 rkl rypsiöljyä TAI
  • 1 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl fariinisokeria
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ dl hienonnettua minttua
Chili‐jogurttikastike:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl sriracha-chilikastiketta
  • 5‐10 cm kurkkua
  • muutama varsi punaista basilikaa

Valmistusohje

  • Laita kulhoon rypsi‐ tai oliiviöljy.
  • Mittaa joukkoon suola, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, fariinisokeri, hienonnettu chilipaprika, persilja ja minttu.
  • Laita broilerinkoivet tai koipinuijat marinadiin ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
  • Paista rapeiksi grillissä käännellen tai leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 200‐asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Valmista seuraksi jogurttikastike.
  • Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sriracha‐chilikastike, pieniksi kuutioitu kurkku ja hienonnettua punaista basilikaa.
  • Tarjoa broilerin seurana.
  • Nauti yrtti‐sitruunabroileri heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä