Punajuurikrepit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 5 dl maito
  • 2 kananmuna
  • suola
  • ½ dl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
  • 4 dl vehnäjauho
  • 6 kpl Felix Maukas & Kokonainen punajuuri
  • (vaihtoehto) Felix Maukas & Kuutioitu punajuuri
  • tuore timjami
  • (vaihtoehto) tuore rosmariini
Paistamiseen:
  • rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
Täyte:
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 punasipuli
  • 2 punainen paprika
  • 150 g sokeriherneenpalko
  • 3 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
  • muutama varsi tuore timjami
  • tuore rosmariini
  • ½ sitruunan mehu
  • maun mukaan suola
  • mustapippurirouhe
  • Felix Maukas & Kokonainen punajuuri
  • (vaihtoehto) Felix Maukas & Kuutioitu punajuuri
  • Lisäksi:
Lisäksi:
  • 400 g creme fraiche
  • (vaihtoehto) sulatejuusto

Punajuurikrepit ovat trendikästä tarjottavaa. Pyöräytä kreppitaikina helposti tehosekoittimessa ja kaada kuumalle pannulle. Voit valmistaa taikinan jo hyvissä ajoin odottelemaan paistohetkeä, tai paistaa krepit valmiiksi ja lämmittää ne uunissa tai mikroaaltouunissa hetki ennen tarjoilua. Valmista täytteeksi herkullinen kasvislisäke. Tarjoa lounaaksi, päivälliseksi tai illanistujaisissa.

Punajuurikrepit
8 annosta

5 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
½ dl rypsi- tai avokadoöljyä
4 dl vehnäjauhoja
6 kpl Felix Maukas & Kokonainen punajuuri TAI Felix Maukas & Kuutioitu punajuuri, valutettuna
muutama varsi tuoretta timjamia tai 1 varsi tuoretta rosmariinia

Paistamiseen:
rypsi- tai avokadoöljyä

Täyte:
1 iso kesäkurpitsa
3 punasipulia
2 punaista paprikaa
150 g sokeriherneenpalkoja
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
muutama varsi tuoretta timjamia tai 1 varsi tuoretta rosmariinia
½ sitruunan mehu
suolaa myllystä maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan
Felix Maukas & Kokonainen punajuuri TAI Felix Maukas & Kuutioitu punajuuri

Lisäksi:
400 g creme fraichea tai sulatejuustoa

Mittaa maito, munat, suola, rypsi- tai avokadoöljy, vehnäjauhot, Maukas & Kokonainen punajuuri valutettuna ja timjami tai rosmariini riivittynä tehosekoittimen mittakannuun ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna räiskälepannu tai paistinpannu ja lisää hieman öljyä pannulle.
Valuta keskelle pannua taikinaa ja anna sen valua pannun reunoille asti.
Paista krepit molemmin puolin ja nosta sivuun.
Valmista täyte.
Paloittele kesäkurpitsa, kuoritut sipulit ja paprika reiluiksi suupaloiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, riivitty timjami tai rosmariini, puristettu sitruunan mehu, suola ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Käännä krepit puolikkaiksi ja lusikoi keskelle keko creme fraichea tai pehmeää sulatejuustoa. Jaa täyte krepeille ja ripottele joukkoon paloiteltuja tai kuutioituja punajuuria. Käännä vielä kreppi kahteen osaan.
Koristele timjamilla tai rosmariinilla.
Tarjoa heti!

Lisää hästägillä: #felixsuomi

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä