Grillatut lohkoperunat ja tulinen chili-paprikadippi
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 700 g Nevalan Kuorellinen Lohkoperuna
- ½ dl rypsiöljy
- ½ dl valkosipulinkynsi
- 1 limen mehu
- ½ tl suola
- ½-1 tl paprikajauhe
Chili-paprikadippi
- 2 paahdettu paprika
- 2 valkosipulinkynsi
- ½- 1 punainen chilipaprika
- ½ ruukku tuore basilika
- 1 rkl viinietikka
- 1 rkl hunaja
- suola
Nevalan perunan kypsät, kuorelliset lohkoperunat täydentävät grilliruoan helpolla tavalla. Löydät perunalohkoja hedelmä- ja vihanneshyllyltä tai valmisruokahyllyltä. Kysy hyllysijaintia kaupan henkilökunnalta. Tarjoa tulisen dippikastikkeen kanssa ja grillaa seuraksi halutessasi lihaa tai kanaa.
Grillatut lohkoperunat ja tulinen chili-paprikadippi
4 annosta
700 g Nevalan kypsät perunat, kuorellinen lohkoperuna
½ dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
½ tl suolaa
½-1 tl paprikajauhetta
Chili-paprikadippi
2 paahdettua paprikaa, säilöttynä, valutettuna
2 valkosipulinkynttä
½- 1 punainen mieto chilipaprika
½ ruukkua basilikaa
1 rkl viinietikkaa
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
Taittele foliosta arkki ja laita päälle saman kokoinen leivinpaperiarkki. Käännä reunat, jotta arkit pysyvät päällekkäin.
Laita lohkoperunat kulhoon ja sekoita joukkoon rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja limen puristettu mehu. Lisää suola ja paprikajauhe. Kääntele sekaisin ja laita folio-leivinpaperiarkki kuumaan grilliin. Kaada lohkoperunat päälle ja grillaa kuumassa grillissä perunoita välillä käännellen.
Valmista seuraksi helppo dippikastike. Säätele tulisuutta chilipaprikan määrällä.
Laita valutettu, paahdettu paprika kulhoon. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, chilipaprikaa maun mukaan, basilika, viinietikka, hunaja ja ripaus suolaa. Pyöräytä sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
Tarjoa grillattujen perunoiden kanssa.