Satokauden kasvislasagne
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 chilipaprika
- ½ keskikokoinen kesäkurpitsa
- 200 g herkkusieniä
- 1 punainen paprika
- 5-6 tomaattia
- 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
- 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 200 g sulatejuustoa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 150 g juustoraastetta
Lisäksi:
- 6 kpl pinaattilasagnelevyjä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Hienonna chilipaprika.
- Paloittele kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
- Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai kattilassa.
- Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi ja kasvisliemikuutio, sekä sulatejuusto. Anna kiehua hetki.
- Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään nesteeseen. Kiehauta.
- Tarkista maku.
- Hienonna joukkoon basilikaa ja lisää vielä juustoraaste.
- Laita kerros kastiketta uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lasagnelevyjä ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Anna kasvislasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.