Satokauden kasvislasagne

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Satokauden kasvislasagne
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kotimaisista kasviksista valmistat hyvän mielen kasvislasagnen. Kasvihuoneista kerätty sato on puhdasta ja lähellä tuotettua ruokaa. Mitkä värit, maut ja aromit!
Ja kotimainen chilipaprika! Se vasta hyvää onkin!

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 chilipaprika
  • ½ keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 5-6 tomaattia
  • 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 200 g sulatejuustoa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 150 g juustoraastetta
Lisäksi:
  • 6 kpl pinaattilasagnelevyjä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Hienonna chilipaprika.
  • Paloittele kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  • Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai kattilassa.
  • Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi ja kasvisliemikuutio, sekä sulatejuusto. Anna kiehua hetki.
  • Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään nesteeseen. Kiehauta.
  • Tarkista maku.
  • Hienonna joukkoon basilikaa ja lisää vielä juustoraaste.
  • Laita kerros kastiketta uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lasagnelevyjä ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Anna kasvislasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä