Bombayn tulinen peruna-purjosipulikeitto
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Bombayn tulinen peruna-purjosipulikeitto
Ainekset
3-4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 2 isoa purjosipulia
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 punainen chili
- 1 l vettä
- 2 Herbamare kasvisliemikuutiota
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kurkumaa jauheena
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl kuminansiemeniä
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl chilijauhetta
- 1 rkl mustapippuria myllystä
- Herbamare Spicy pikant -yrttimausteseosta maun mukaan
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise purjosipulit pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna chilipaprika ja poista halutessasi siemenet.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota Herbamare kasvisliemikuutiot joukkoon.
- Varaa esille mausteet.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää mausteet, kääntele hetki.
- Lisää kasvikset ja kääntele muutaman minuutin ajan, kunnes purjosipuli pehmenee.
- Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Tarkista maku. Hienonna korianteri ja lisää valmiin keiton joukkoon.