Kesäkurpitsalasagne
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipaprika
- 400 g Champ ruskeita herkkusieniä TAI
- 400 g Champ herkkusieniä (vaihtoehto)
- 3 rkl rypsiöljyä TAI
- 3 rkl voita (vaihtoehto)
- 1 kg tomaattimurskaa
- 100 g tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- mustapippuritouhetta
- 1 tl Vihreäkeiju timjamia
- 200-250 g sulatejuustoa
- suolaa
- 200 g juustoraastetta
- 2 kesäkurpitsaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna rypsiöljy tai voi kattilassa ja lisää sipuli, valkosipulinkynnet, chilipaprika ja herkkusienet. Kääntele muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, mustapippuria myllystä ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää sulatejuusto, juustoraaste ja suolaa tarvittaessa, kuumenna.
- Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita pitkittäin.
- Jaa kastike ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
- Nauti kesäkurpitsalasagne hieman jäähtyneenä.
Lihavaihtoehto
Haluatko tarjota myös lihaisamman version? Valmista ihana perinteine jauhelihalasagne.