Vanukaskakku

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1 ½ dl sokeri
  • 1 dl perunajauho
  • 3 rkl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 2 tl leivinjauhe
Täyte 1:
  • vesi
  • 4 liivatelehti
  • 2 rkl vesi
  • 5 prk Dukat DOLCE Mousse Cokolada -vanukas
Täyte 2:
  • vesi
  • 6 liivatelehti
  • 2 dl vispikerma
  • (vaihtoehto) kuohukerma
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 dl tomusokeri
  • 6 prk Dukat DOLCE Mousse Karamela -vanukas
Pinnalle:
  • tomusokeri

Ihastuttava vanukaskakku syntyy helposti ja vähistä raaka-aineista.
Dukat Dolce Mousse Cokolada saa seurakseen herkullisen ja samettisen pehmeän Mousse Karamela -karamellivanukkaan.
Leivo ihana kakku ja nauti hyvässä seurassa!


Vanukaskakku
10 annosta

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
vettä liotukseen
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
5 prk Dukat DOLCE Mousse Cokolada -vanukasta

Täyte 2:
vettä liotukseen
6 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
6 prk Dukat DOLCE Mousse Karamela -vanukasta

Pinnalle:
tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla.
Lusikoi Dukat DOLCE Mousse Cokolada -vanukas kulhoon.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita liemi suklaavanukkaan joukkoon. Anna seistä hetki ja levitä torttulevyn päälle kauttaaltaan. Kääri torttu rullalle.
Vuoraa leivontakulho tai salaattikulho kahdella reilun kokoisella kelmunpalalla siten, että se tulee vuoan reunojen yli.
Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja asettele palat kulhon pohjalle ja reunoille vieretysten.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Lusikoi Dukat DOLCE Mousse Karamela -vanukas kulhoon.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita tasaiseksi.
Sekoita liemi karamellivanukas-kermaseoksen joukkoon.
Tarkista maku.
Kaada seos kääretorttuviipaleiden keskelle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kulho tarjoilulautaselle ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä