Kermaperunat
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kermaperunat ovat monien suosikki lisuke, joka sopii täydellisesti monenlaisten pääruokien kanssa. Kermaperunoiden pehmeä ja kermainen koostumus sekä täyteläinen maku tekevät niistä vastustamattoman herkun, joka ilahduttaa niin perheenjäseniä kuin vieraitakin. Jos haluat tuoda vaihtelua juhlapöytään, kokeile myös herkullista pulled porkia, joka tuo mukanaan savuisen ja mehukkaan lisän ateriaan. Näiden kahden ruokalajin yhdistelmä luo unohtumattoman makuelämyksen, joka kruunaa juhla-aterian.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 2 kg kiinteitä perunoita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa tai maun mukaan
- 1 tl paprikajauhetta
- 3-4 dl kuohukermaa TAI
- 3-4 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla tai kattilassa ja paista perunaviipaleita hetki.
- Lisää joukkoon suola ja paprikajauhe ja kerma.
- Kiehauta ja kaada seos reunalliseen uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Nosta kermaperunat tarjolle.