Quorn-caesarsalaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Quorn-caesarsalaatti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Quorn-caesarsalaatti on täydellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia herkullisesta ja ravitsevasta ateriasta ilman lihaa. Tämä salaatti yhdistää rapean roomansalaatin, mehukkaat Quorn-kuutiot ja täyteläisen kastikkeen, joka saa makunsa valkosipulista, chilistä ja lime-mehusta. Lisäksi krutongit ja parmesaanijuusto tuovat salaattiin mukavaa rapeutta ja makua. Tämä salaatti on helppo valmistaa ja sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan. Tämä ihana kasviproteiinia sisältävä salaatti sopii kasvissyöjille, jos he voivat ruokavaliossaan käyttää myös kalaa. Kalan voi toki kastikkeesta jättää pois ja maustaa sen muulla tavoin.

Kokeile ja ihastu!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2-3 rkl avokadoöljyä
  • ½ 300 g Quorn-kuutioita (pakastealtaasta)
  • 1-2 1-2 valkosipulinkynttä
  • pala ripaus chilihiutaleita
  • 1 mustapippuria myllystä
  • ½-1 ripaus suolaa
  • ripaus 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • 1-2 pkt roomansalaattia
Lisäksi:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 tl sokeria
  • 2-3 anjovisfileetä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl rypsi- tai avokadoöljyä
Krutongit:
  • 2-3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
  • 2-3 paahtoleipäviipaletta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
Viimeistelyyn:
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

  • Paista Quorn-kuutiot avokado- tai oliiviöljyssä kauttaaltaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet.
  • Mausta chilihiutaleilla, mustapippurilla, suolalla ja rakuunalla.
  • Nosta sivuun.
  • Revi tai leikkaa roomansalaatti reiluiksi suupaloiksi kulhoon tai isoon astiaan.
  • Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Sekoita roomansalaatti, paistetut quorn-kuutiot ja kastike keskenään.
  • Kuumenna avokadoöljy pannulla ja leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja laita leipäkuutiot ja valkosipulit pannulle.
  • Kääntele hetki, kunnes ovat mukavan rapeita.
  • Sekoita ne salaatin joukkoon ja vedä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä parmesaanijuustosta lastuja salaattiin.
  • Tarjoa salaatti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä