Broileri-pestopyörykät
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Broileri-pestopyörykät
- 400 g broilerinjauhelihaa
- punaista pestokastiketta
- 2 sipulia TAI
- pätkä purjosipulia (vaihtoehto)
- ripaus suolaa
Perunalisäke:
- 500 g pariisinperunoita
- 50 g voita
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
- ripaus suolaa
Paistettu lehtikaali:
- nokare voita
- 200-300 g lehtikaalia
- ripaus suolaa
- ½ sitruunan mehu
Kermaviilikastike:
- 1 prk kermaviiliä
- maun mukaan tuoretta basilikaa
- ripaus suolaa
Punainen pestokastike:
- 2 punaista paprikaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 25 g parmesaanijuustoa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 ruukku punaista basilikaa
Pinnalle:
- parmesaanijuustoa lastuina
- rucolanversoja
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Valmista ensin pestokastike.
- Laita broilerinjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon pestokastike ja hienonnettu sipuli.
- Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Muotoile pyöryköiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia.
- Höyrytä pariisinperunat höyrykattilassa tai kiehauta nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja lisää joukkoon sulatettu voi, hienonnettu basilika ja ripaus suolaa, sekoita.
- Poista lehtikaalinlehdistä kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Sulata voi pannulla ja paista lehtikaalinlehdet käännellen, kunnes alkavat kutistua. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
- Valmista pyöryköiden seuraksi vielä kermaviilikastike.
- Sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa ja ripaus suolaa sekä puristettua sitruunanmehua.
- Jos haluat valmistaa pestokastikkeen itse, ota tästä ohje.
- Puolita paprikat ja poista siemenet.
- Laita paprikat tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy, parmesaanijuusto, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää upea punainen basilika.
- Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli seos on liian paksua, voit lisätä joukkoon vielä oliiviöljyä.
- Tarkista maku.