Uunilohi ja maalaislohkoperunat
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Uunilohi:
- 800 g lohifilee
- ¾ tl suolaa
- cayennepippuria
Pinnalle:
- tuoretta tilliä
- sitruunaviipaleita
Maalaislohkoperunat:
- 1 kg perunoita
- ½ dl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- ¾ tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
Lisäksi:
- vettä
- suolaa
- 300 g parsakaalia
Valmistusohje
- Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja poista ruodot tarvittaessa ruotopihdeillä.
- Ripottele pinnalle suolaa ja cayennepippuria varovasti annostellen.
- Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
- Sekoita joukkoon öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja cayennepippuri.
- Laita perunat samalle uunipellille kalafileen viereen.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes kala on kauniin värinen ja perunat kypsiä.
- Tarjoa seuraksi höyrytettyä tai keitettyä parsakaalia.
- Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on hieman kypsynyt, mutta siinä on vielä puruvastusta.
- Uunilohi on helppo myös tuunata. Mikä on oma tuunaussuosikkisi?