Bebet
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauho
- vesi
- (vaihtoehto) kerma
Täyte:
- 2 dl kuohukerma
- ¾ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1½ rkl perunajauho
- 2 munankeltuainen
Lisäksi:
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Kuorrute:
- 3 dl Dansukker tomusokeri
- 1 dl Dansukker mansikanmakuinen tomusokeri
- 3-4 rkl vesi
Itse valmistetut bebet ovat ihastuttavia ja kauniin värisiä. Valmistuskin on helppoa, kun paistat pohjat etukäteen.
Bebet
25 kpl
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
(tilkka vettä tai kermaa)
Täyte:
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ rkl perunajauhoja
2 munankeltuaista
Lisäksi:
150 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrute:
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
3-4 rkl vettä
Vaahdota voi tai margariini ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot. Mikäli taikina tuntuu murumaiselta, eikä tasaiselta, lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa, jotta saat muotoiltavan taikinan.
Pyöritä taikina tasapaksuksi tangoksi ja jaa 25 yhtä suureen osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi. Laita pallot voideltuihin metallisiin vuokiin tai pieniin metallisiin muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille.
Paista pohjia 175-asteessa 10-15 minuuttia.
Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista ja anna jäähtyä.
Valmista täyte.
Mittaa kattilaan kuohukerma, Siro sokeri, perunajauhot ja munankeltuaiset. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa ja kastike on sakea. Jäähdytä kastike kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kylmä kiisseli vatkaten.
Pursota seos leivospohjille ja tasoita.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri, mansikanmakuinen tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun tahnan. Lusikoi tahna bebeille ja levitä pinnalle siten, että täyte jää piiloon. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.