Hellapoliisi: Makumatkalla@Eveo: Tuusula – Vieraana Elina ja Sofia

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
makumatkalla Tuusula
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi Makumatkalla jaksojen päätepysäkki oli tänä kesänä uusi kotikuntani Tuusula. Sain vieraakseni Suomen tunnetuimmat lapsitubettajat Elinan ja Sofian.
Kävimme tutustumassa mehiläisten hoitoon ja suojelutyöhön Markku Pöyhösen johdolla ja saimme nauttia metsän ja luonnon hyvinvoinnista niin sisäisesti kuin ulkoisesti Metsänautin Jonna Granrothin seurassa. Keskustelimme myös Elinan ja Sofian juuri ilmestyneestä Back to School -kirjasta.
Ihastuttavat reseptit ovat villiyrtteihinkin perehtyneen Jonnan käsialaa.

Lue lisää Metsänautin palveluista

Advertising information

Metsänautin Menu

Vuohenputki-voikukkapesto
Nokkossipsit
Voikukkasiirappi ( = vegaaninen hunaja)
Voikukkakeksit
Pihlajanlehtojuoma
Tikkupullataikina

Ainekset

4 annosta
Vuohenputki-voikukkapesto
  • n. ½ l voikukan ja vuohenputken lehtiä
  • tilkka öljyä
  • ripaus suolaa
  • n. 2 rkl ravintohiivahiutaletta TAI
  • parmesania (vaihtoehto)
  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • (valkosipulia)

Valmistusohje

  • Paahda kuivalla pannulla varovasti pinjansiemenet.
  • Sekoita kaikki aineet blenderissä.

Ainekset

4 annosta
Nokkosipsit
  • tuoreita nokkosia

Valmistusohje

  • Huuhtele ensin pölyt ja pienet öttiäiset nokkosista pois.
  • Surauta kuivaksi salaattilingolla ja asettele lehdet leivinpaperin päälle pellille.
  • Voitele nokkoset oliiviöljyllä ja lisää päälle sormisuolaa. Ja sitten koko komeus uuniin 150 asteeseen noin 5 minuutiksi.
  • Ota sipsit uunista ulos kun ne ovat oliivinruskeita ja rapsakoita.

Ainekset

4 annosta
Voikukkasiirappi ( = vegaaninen hunaja)
  • 1 l voikukan nuoria kukintoja
  • 4 dl vettä
  • 300 g sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

  • Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta. Huuhtele ne ja valuta siivilässä.
  • Laita kukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Anna voikukkien jäähtyä liemessä 20 minuuttia.
  • Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista myös kukista neste painelemalla niitä kauhalla. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia ilman kantta.
  • Säilö siirappi puhtaaseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Tarjoa jogurtin, jäätelön tai lettujen kanssa.

Ainekset

4 annosta
Voikukkakeksit (12 kpl)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 ½ dl voikukan terälehtiä
  • ¾ dl oliiviöljy
  • 2 rkl tumma siirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeri
  • hippunen suolaa

Valmistusohje

  • Nypi keräämäsi kukkakimpun voikukista 1,5dl terälehtiä (mittakupiin paineltuina).
  • Laita uuni esilämpenemään 190 asteeseen.
  • Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi keksitaikinan oloiseksi massaksi.
  • Muotoile käsin noin valmislihapullan kokoisia palleroita ja asettele pallerot pellille, ja lykkää pelti uuniin. Pidä uunissa noin 10-15 min.
  • VINKKI! Voit käyttää reilusti voikukan terälehtiä noin 3-4 dl. 1 kanamuna sitoo taikinan hyvin

Ainekset

4 annosta
Pihlajanlehtojuoma
  • 2 l pihlajanlehtiä / raparperia
  • 2 l kiehuvaa vettä
  • 2 tl sitruunahappoa
  • 1 dl sokeriliuosta (1 dl sokeria + 100 ml kiehuvaa vettä)

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi.
  • Lisää vesi puhtaiden pihlajanlehtien / pilkottujen raparperien päälle.
  • Lisää sitruunahappo.
  • Laita kansi ämpärin / astian päälle
  • Seuraava päivänä suodata lehdet / raparperipalat pois.
  • Lisää sokeriliuos mehuun.
  • Nauti mehu viilennettynä.
  • Voit myös pakastaa tuoremehun myöhempää käyttöä varten.

Ainekset

4 annosta
Tikkupullataikina:
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa rasvaseosta

Valmistusohje

  • Sekoita pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva 42-asteisen maidon joukkoon.
  • Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa juokseva margariini.
  • Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  • Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia säikeitä.
  • Kieritä säikeet tikkujen ympärille, jätä kierteiden väliin noin ½ cm kohoamisvaraa. Paista hiilloksella.
  • Tikkupullat ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti tikusta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä