Karitsanjauhelihapyörykät, pinaattiperunasose ja höyrytetyt vihannekset

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
karitsanjauhelihapyörykät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Helppo ja herkullinen pääsiäisateria valmistuu karitsanjauhelihasta. Valmis perunamuusi antaa miellyttävän pehmeän maun pihveille, etkä tarvitse mureketaikinaan lainkaan korppujauhoja. Valmis perunamuusi on herkullinen sellaisenaankin, mutta voit maustaa sitä myös erilaisilla vihannessoseilla ja tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 dl valmista perunamuusia
  • 100 g minttuhyytelöä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 tl sitruunakuoriraastetta
Pinaattiperunasose:
  • 600 g valmista perunamuusia
  • 100 g pakastepinaattia
  • 25 g voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
  • suolaa
Lisäksi:
  • 1½ l vettä
  • suolaa
  • värikkäitä porkkanoita
  • 50 g voita
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chilipaprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chilipaprikaa hetki. Jäähdytä.
  • Lisää sipulit ja chilipaprika, karitsanjauheliha, valmis perunamuusi, minttuhyytelö, suola ja mustapippuria myllystä. Pese sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta hienoksi.
  • Lisää sitruunankuoriraaste joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Muotoile pyöryköiksi (tai pihveiksi) ja paista kuumalla pannulla tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
  • Laita perunamuusi ja sulatettu ja valutettu pinaatti kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon voita ja ripaus suolaa.
  • Kiehauta vesi höyrykattilan alimmassa osassa.
  • Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi suupaloiksi.
  • Laita porkkanat höyrytysosaan ja laita kansi päälle.
  • Anna porkkanoiden kypsyä höyryssä 15-20 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta.
  • Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla tai puutikulla.
  • Mikäli käytät violetteja porkkanoita, laita ne höyrytysosaan omaan osioon, sillä ne värjäävät muita porkkanoita.
  • Sulata voi ja rakuuna kasarissa ja kaada höyrytettyjen porkkanoiden päälle.
  • Tarjoa karitsanjauhelihapyörykät pinaattiperunasoseen ja höyrytettyjen porkkanoiden kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä