Keväinen parsarisotto

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa Vogel

Kevät on täällä ja sen upeat ensimmäiset vihannekset.
Tankoparsasta valmistat tyylikkään risoton, jota kehtaa tarjota kevään juhlissakin.
Muistathan kuitenkin, että ruokailija odottaa risottoa eikä toisinpäin. Ja tätä kyllä kannattaa vähän odottaakin.
Aloita valmistus noin 45-60 minuuttia ennen tarjoilua.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl A.Vogel Luomuviljeltyä Täysjyväriisiä
  • 5 dl Biotta Porkkanatäysmehua
  • 3 dl valkoviiniä
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 200 g tuorejuustoa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 TAI
  • 1 sitruuna
  • ½ timjami

Valmistusohje

  • Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
  • Lisää suola.
  • Kuori tankoparsat kevyesti ja leikkaa pala varresta.
  • Lisää parsat kiehuvaan veteen, anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli. Kääntele hetki.
  • Huuhtele täysjyväriisi nopeuttaaksesi kypsennysaikaa.
  • Lisää riisi kattilaan ja kääntele hetki.
  • Lisää porkkanamehu vähän kerrallaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste imeytyy riisiin.
  • Lisää vähän kerrallaan myös valkoviini ja vesi, sekä kasvisliemikuutio.
  • Kun riisi alkaa olla sopivan kypsää, sekoita joukkoon tuorejuusto, mustapippuria myllystä ja limen tai sitruunan puristettu mehu.
  • Mausta ruoka vielä tuoreella timjamilla.
  • Tarkista maku. Tarjoa heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä