Silli-perunasalaatti
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Silli-perunasalaatti sopii mainiosti ympäri vuoden myös juhlapöytiin. Uusien perunoiden sesonkina käytä niitä, mutta muuna ajankohtana voit käyttää myös muita kiinteitä perunoita tai pariisinperunoita. Sillin sesongeista toinen on juhannus ja toinen on joulu. Suomalaiseen juhannuspöytään on totuttu nostamaan uuden sadon perunoita ja silliä. Voit käyttää tässä kesäisessä perunasalaatissa myös halutessasi kevyesti suolattuja sillifileitä.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 500 g uuden sadon perunoita
- vettä
- suolaa
- 2 kesäsipulia
- 1 pkt matjessillifileet TAI
- 1 pkt kevyesti suolatut sillifileet (vaihtoehto)
- 3 kananmunaa
Kastike:
- ½ dl rypsiöljyä
- suolaa
- 2 rkl tilliä
- 1 tl sokeria
- 1 rkl sinappia
Valmistusohje
- Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Voit halutessasi myös höyryttää perunat kypsiksi.
- Käytä pieniä perunoita kokonaisina, isompia voit leikata kypsänä sopiviksi suupaloiksi.
- Hienonna kesäsipulit varsineen.
- Leikkaa Matjessillifileet tasakokoisiksi viipaleiksi ja keitetyt kananmunat lohkoiksi.
- Valmista kastike.
- Mittaa kulhoon rypsiöljy, mausta suolalla, hienonnetulla tillillä, sokerilla ja sinapilla.
- Kaada kastike perunoiden ja sipulisilpun joukkoon.
- Sekoita ainekset silliä ja kananmunalohkoja lukuun ottamatta keskenään.
- Koristele silli-perunasalaatti kananmunalohkoilla ja suikaleiksi leikatuilla Matjessillifileillä.
- Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.