Vadelmakääretorttu

  • 10 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
vadelmakääretorttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

90 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kääretorttu on perusleivonnainen, jonka valmistus kannattaa opetella. Voit täyttää sitä mielesi mukaan ja koristella kakuksi tai leivoksiksi. Tämä vadelmakääretorttu on jo valmiiksi gluteeniton.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
  • 2 leivinpaperiarkkia
  • ½ dl sokeria
Täyte:
  • 400 g vadelmahilloa

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Laita työtasolle leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria. Kumoa torttulevy leivinpaperiarkille.
  • Levitä pinnalle reunoja myöten vadelmahilloa ja kääri torttu tiukahkolle rullalle.
  • Laita vadelmakääretorttu jääkaappiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
  • Tuunaa! Mikäli haluat kaakaokääretortun, korvaa kolmannes perunajauhoista sokeroimattomalla kaakaojauheella. Käytä täytteeksi erilaisia hilloja, kermavaahtoa, kerma-rahkaseosta tai vaikka suklaa- tai kaakaolevitettä. Voit halutessasi siivilöidä pinnalle myös tomusokeria.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä