Karitsakebakot

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
karitsa-kebakot
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Valmista vaihteeksi mausteiset kebakot miedosta karitsan jauhelihasta. Tarjoa seuraksi salaattia ja riisiä tai bulguria. Voit valmistaa kebakot myös naudan jauhelihasta.

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
Pohja:
  • 400-500 g karitsan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ nippu kevätsipulia silputtuna
  • 1 rkl harissatahnaa
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ punainen paprika pieninä kuutioina
  • 2 tl kuivattua minttua
  • mustapippuria myllystä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa
Pinnalle:
  • 1 rkl harissatahnaa

Valmistusohje

  • Laita karitsan jauheliha kulhoon.
  • Riko joukkoon kananmuna. Lisää harissatahna, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot, minttu, mustapippuria, tomaattipyree ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  • Muotoile tasakokoisiksi pötköiksi ja sivele pintaan harissatahnaa kevyesti.
  • Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Laita kebakoihin varrastikut ja tarjoa seuraksi salaattia ja luonnonjogurttia.
  • Vinkki! Raasta jogurtin joukkoon tuorekurkkua ja mausta ripauksella suolaa ja paprikajauhetta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä