Mustaherukka-vadelmamehu

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mustaherukka-vadelmamehu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kesän ja alkusyksyn sato kannattaa säilöä talteen. Itse tehty mustaherukka-vadelmamehu on helppo ja nopea valmistaa. Mikäli edelliskesän marjoja on pakastimessa, voit hyvin hyödyntää nekin mehun valmistuksessa. Mikä onkaan parempaa kuin itse keitetty mehu, jonka voit nauttia kylmänä ja kuumana. Mikäli et omista omaa mehustinta, kannattaa kysyä tuttavapiiriltä lainaksi.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 600 g vadelmia
  • 400 g mustaherukoita
  • 500 g sokeria

Valmistusohje

  • Laita mehustimen alimpaan osaan vettä viivaan asti, joka osoittaa maksimitäytön.
  • Laita päälle kattilan osa, johon valmis mehu valuu. Tässä osassa on valutusletku. Tarkista että letkun lukitus on päällä, jotta kuuma mehu ei valu lattialle.
  • Laita päälle höyrytyskattila. Kaada kattilaan marjat ja sokeri. Laita kansi päälle ja laita levy päälle.
  • Kun mehu alkaa höyrystyä, se valuu letkuun. Valuta kuumaa mehua varoen kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.
  • Mikäli mehustat kerralla paljon, tarkista välillä ettei vesi ole päässyt haihtumaan alimmasta kattilasta.
  • Säilytä jäähtynyt mustaherukka-vadelmamehu viileässä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä