Poksuva kääretorttu

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
poksuva kääretorttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

164 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tavanomainen kääretorttu saa vieraat hämmästymään, kun siitä löytyykin hauska poksuva yllätys. Tämä poksuva kääretorttu sopii erityisesti lastenkutsuille, halloweenjuhliin, vappuun tai muihin rentoihin kekkereihin.

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
  • 2 dl vispikermaa TAI
  • 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 200 g maitorahkaa TAI
  • 200 g mascarponejuustoa TAI
  • 200 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Väliin:
  • 2-4 muussattua banaania banaanin koosta riippuen
Pinnalle:
  • poksusokeria ja värikkäitä strösseleitä

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Mittaa perunajauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin seitsemän minuuttia.
  • Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
  • Valmista täyte ja kuorrute. Mittaa kulhoon vispi- tai kuohukerma ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, mascarpone- tai tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Muussaa kuoritut banaanit lautasella.
  • Levitä banaaniseos jäähtyneelle torttulevylle.
  • Levitä pinnalle puolet kerma-rahkavaahdosta.
  • Kääri torttu rullalle. Siirrä tarjoiluvadille ja laita loput vaahdosta tortun päälle.
  • Ripottele pinnalle poksusokeria ja strösseleitä.
  • Poksuva kääretorttu on erinomainen juhlatarjottava!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä