Uuniperuna lämminsavulohitäytteellä

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
uuniperuna savulohitäytteellä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

41 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Uuniperunat maistuu myös lämminsavulohitäytteellä. Niitä voit myös tuunata omaan makuun sopivaksi.
Voit lisätä täytteeseen lämminsavulohen sijaan myös kylmäsavulohta, tonnikalaa, savumuikkuja, savuporoa, kinkkusuikaleita tai erilaisia kypsennettyjä kasviksia ja tuoreita yrttejä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 Rosamunda -perunaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 400 g lämminsavustettua lohta
  • 500 g smetanaa TAI
  • ranskankermaa (vaihtoehto)
  • limepippuria TAI
  • sitruunapippuria myllystä (vaihtoehto)
  • muutama varsi tilliä

Valmistusohje

  • Töki Rosamunda -perunoihin reikiä haarukalla ja kääri perunat folioarkkeihin.
  • Laita perunat uunipellille ja kypsennä 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
  • Valmista täyte. Irrota savulohifileestä pieniä suupaloja kulhoon.
  • Sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma, lime- tai sitruunapippuria myllystä ja muutama varsi hienonnettua tilliä.
  • Tarkista maku. Avaa folionyytit, tee perunoihin ristikkäisviilto ja puserra perunaa pohjasta molemmin puolin, jotta keskiosa hieman nousee.
  • Tarjoa seuraksi savulohitäytettä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä