Tomaattikeitto ja chili-rakuunakrutongit
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2-4 annosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ kesäkurpitsaa
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 tölkkiä säilyketomaatteja
- 5 vihreää kivetöntä oliivia
- 1-2 rkl kasvisfondia TAI
- 1-2 rkl riistafondia
- 1 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- ripaus chilijauhetta
Chili-rakuunakrutongit:
- 2-3 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ripaus chilijauhetta
- ½ tl kuivattua rakuunaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kasviksia hetki.
- Lisää säilötyt tomaatit, kivettömät oliivit, kasvis- tai riistafondi, sokeri ja mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella ja jatka keittämistä. Anna kiehua vielä 10-20 minuuttia.
- Tarkista maku.
- Valmista seuraksi rapeat krutongit.
- Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä.
- Mausta chilijauheella ja kuivatulla rakuunalla.
- Ota sivuun ja anna jäähtyä. Tarjoa kuuman tomaattikeiton seurana.