Loukoumades – Kreikkalaiset munkit

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
kreikkalaiset munkit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kreikkalaiset munkit ovat monille tuttuja kreikkalaista tavernoista. Tämä resepti on saatu Kreikan matkalta eräästä tavernasta. Kokeile!
Tämä resepti tunnetaan Kreikan ulkopuolella myös nimellä lokma.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Siirappi:
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunanviipale
  • 1 rkl hunajaa
Munkit:
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • ¼ tuorehiiva
  • ripaus suolaa
  • 3 – 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl maissitärkkelystä
  • 1 l öljyä paistamiseen
Lisäksi:
  • seesaminsiemeniä TAI
  • pistaasipähkinöitä (vaihtoehto)
  • kanelia
  • hunajaa

Valmistusohje

  • Mittaa vesi, sokeri, sitruunanviipale ja hunaja kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  • Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää vehnäjauhot ja maissitärkkelys sekoittaen. Peitä kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kansi lähellä, jotta voit tukahduttaa syttyvän öljyn tarvittaessa. Annostele taikina pienillä lusikoilla ja laske varoen kuumaan öljyyn. Käännä ympäri reikäkauhalla.
  • Nosta valumaan leivinpaperin päälle ja kääntele seesaminsiemenissä tai kanelissa tai ripottele pinnalle murskattuja pistaasipähkinöitä.
  • Kreikkalaiset munkit tarjoillaan yleensä pääruoan jälkeen jälkiruokana.
kreikkalaiset munkit

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä