Loukoumades – Kreikkalaiset munkit
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Siirappi:
- 2 ½ dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 sitruunanviipale
- 1 rkl hunajaa
Munkit:
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- ¼ tuorehiiva
- ripaus suolaa
- 3 – 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl maissitärkkelystä
- 1 l öljyä paistamiseen
Lisäksi:
- seesaminsiemeniä TAI
- pistaasipähkinöitä (vaihtoehto)
- kanelia
- hunajaa
Valmistusohje
- Mittaa vesi, sokeri, sitruunanviipale ja hunaja kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Lisää vehnäjauhot ja maissitärkkelys sekoittaen. Peitä kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa.
- Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kansi lähellä, jotta voit tukahduttaa syttyvän öljyn tarvittaessa. Annostele taikina pienillä lusikoilla ja laske varoen kuumaan öljyyn. Käännä ympäri reikäkauhalla.
- Nosta valumaan leivinpaperin päälle ja kääntele seesaminsiemenissä tai kanelissa tai ripottele pinnalle murskattuja pistaasipähkinöitä.
- Kreikkalaiset munkit tarjoillaan yleensä pääruoan jälkeen jälkiruokana.