Hellapoliisi@Eveo: Vieraana Joseph ”Jose” Youssef – reseptit

  • 45 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Hellapoliisi ja Jose
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi@Eveo K01J03: Reseptit

Nämä reseptit on toteutettu Eveo tv-kanavalla Hellapoliisin keskustelevassa ruokaohjelmassa, jossa vieraana on Joseph Youssef.
Hellapoliisi on uusi, viikoittainen tunnin mittainen ruokaohjelma, jossa annetaan aikaa ruoanlaitolle sekä antoisille keskusteluille.

Ohjelmassa valmistetaan: Tabboule, Kafta ja Kataifi. Vieraana: Joseph Youssef, jonka kanssa puhuttiin mm. maahanmuutosta. Katso Eveon ohjelmakartta sekä muita lisätietoja kanavasta alla olevasta linkistä:

Katso lisätietoja EVEOSTA tästä

Advertising information

Tabboule

Tabboule

Tabboule on ihastuttava salaatti, jonka valmistat helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Etnisissä kaupoissa myytävä bulgur on pienempijakoisempaa ja mikäli sellaista on käytössä, käytä sitä. Voit toki käyttää myös hieman karkeampaa bulguria, jota löytyy tavallisten ruokakauppojen hyllyiltä.

Ainekset

4 annosta
4 annosta
  • 1 rkl bulguria
  • 2 sitruunan mehu
  • 5 tomaattia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sumakkia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria jauheena

Valmistusohje

  • Laita bulgur kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu.
  • Leikkaa tomaatit aivan pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.
  • Hienonna lehtipersiljan lehdet hienoksi. Hienonna sipuli.
  • Lisää ainekset kulhoon ja laita joukkoon vielä oliiviöljy, sumakki, suola ja mustapippuri.
  • Anna ainesten seistä hetki, kunnes bulgur on imenyt nestettä itseensä ja tuntuu kypsältä.
  • Tarkista maku ja tarjoa.
Kafta

Kafta

Kafta on libanonilainen jauheliharuoka, joka maistuu herkulliselta. Sen maku perustuu tahnaan, joka valmistetaan sipulista, lehtipersiljasta ja mausteista ja sekoitetaan jauhelihan joukkoon. Näin maku on tasaisena jauhelihatangoissa. Mikäli löydät libanonilaista leipää, kokeile myös reseptin lopussa olevaa vinkkiä.

Ainekset

4 annosta
  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 tl mustapippuria jauheena
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl maustepippuria jauheena
  • 1 ½ tl suolaa

Valmistusohje

  • Laita jauheliha kulhoon.
  • Lisää lehtipersilja, mustapippurijauhe, kaneli, maustepippuri ja suola.
  • Jauha seos tasaiseksi tahnaksi ja kääntele jauhelihan joukkoon kauttaaltaan.
  • Muotoile pieniksi tangoiksi ja laita vieretysten uunivuokaan.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa seuraksi libanonilaista leipää ja käytä leipäpaloja ns. lusikkana ja kauho siihen hieman kaftaa ja tabboulea.
  • Vinkki! Mikäli käytössäsi on libanonilaista leipää, halkaise leipä ja levitä raakaa jauhelihatäytettä hyvin ohuelti leipäpalan päälle ja kypsennä 200 asteessa 4-5 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja nauti.

Kataifi

Tämä rapean upea filotaikinajälkiruoka on niin herkullinen, että sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Monille se on tuttu Kreikan matkalta nimeltään Kataifi. Tuoretta filotaikinaa voit ostaa etnisistä kaupoista, mutta pakastetaikinaa löydät myös aivan tavallisista ruokakaupoista. Mikäli käytät pakastetaikinaa, anna sen sulaa muutama tunti huoneenlämmössä ennen käyttöä liinalla suojattuna. Appelsiini- ja ruusuvettä löydät hyvin varustelluista marketeista lasipulloista tai etnisistä kaupoista.

Ainekset

4 annosta
8 annosta
  • 1 pkt filotaikinaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 500 g tai tuorejuustoa (vaihtoehto)
  • 1-2 dl aromisiirappia
  • 50 g pistaasipähkinöitä tai muita pähkinöitä
Aromisiirappi
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 tl appelsiinivettä
  • ½ tl ruusuvettä

Valmistusohje

  • Poista muovi filotaikinarullasta.
  • Laita filotaikinarulla työlaudalle ja leikkaa niin ohuita suikaleita kuin saat.
  • Laita suikalekasat tiiviiksi keoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Laita pelti 200 asteisen uunin keskiritilätasolle noin 15 minuutiksi tai kunnes filotaikina on kevyen ruskea ja rapea.
  • Valmista sillä välin aromisiirappi.
  • Laita sokeri, vesi, appelsiinivesi ja ruusuvesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hieman. Tarkista maku.
  • Nosta rapeat filotaikinakeot lautasille.
  • Laita kulhoon mascarponejuustoa tai tuorejuustoa ja sekoita joukkoon aromisiirappi. Jaa seos kekojen päälle.
  • Valuta sitten filotaikinakekojen päälle aromisiirappia ja koristele annokset pistaasipähkinöillä tai muilla pähkinöillä.
  • Nauti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä