Tiikerikakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Tiikerikakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

66 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Tiikerikakku on ihastuttava tarjottava kaiken uuden keskellä. Milloin viimeksi olet leiponut perinteistä kahvikakkua ?

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 200 g voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa TAI
  • 1 dl maitoa (vaihtoehto)
  • ½ d sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vuokaan:
  • 25 g voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl korppujauhoja

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.
  • Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeroimaton kaakaojauhe.
  • Voitele noin 1½ litrainen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
  • Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa.
  • Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.
  • Kypsennä kakkua 150-175 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
  • Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat tiikerikakun.
  • Tarjoa tiikerikakku esimerksi tuoreen kahvin tai maidon kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä