Tiikerikakku
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
15 annosta
- 200 g voita TAI
- 200 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1 dl kermaa TAI
- 1 dl maitoa (vaihtoehto)
- ½ d sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vuokaan:
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl korppujauhoja
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.
- Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeroimaton kaakaojauhe.
- Voitele noin 1½ litrainen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa.
- Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.
- Kypsennä kakkua 150-175 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
- Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat tiikerikakun.
- Tarjoa tiikerikakku esimerksi tuoreen kahvin tai maidon kanssa.