Perinteinen moussaka
- 20 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Euro-East
Moussaka on tuttu Kreikasta. Se on melkein kuin lasagne, mutta pastan sijaan ruoassa on perunaa ja munakoisoa. Munakoison sijaan voit käyttää ateriassa Euro-Eastin maahantuomaa munakoisoa chilikastikkeessa tai paprika-munakoisotahnaa. Tämä nopeuttaa ruoanvalmistusta ja saat herkullisen mehevän aterian. Jauhelihana voit käyttää karitsan- tai naudan jauhelihaa.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 4 keskikokoista perunaa, jauhoinen lajike
- 3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynsiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g karitsan jauhelihaa TAI
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl kuivattua oreganoa
Valkokastike:
- 40 g voita TAI
- 40 g margariinia (vaihtoehto)
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa
- 1 munankeltuainen
Lisäksi:
- 530 g Dovgan Munakoisoa chilikastikkeessa TAI
- 2x 250 g Dovgan Paprika-munakoisotahnaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi.
- Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes alkavat kypsyä. Nosta sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan kypsäksi.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.
- Valmista valkokastike.
- Sulata voi tai margariini kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, älä ruskista.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita joukkoon kananmunankeltuainen.
- Laita perunat reunalliseen uunivuokaan.
- Levitä päälle puolet jauhelihasta. Levitä jauhelihatäytteen päälle Dovgan munakoisotäyte, loput jauhelihasta ja lopuksi valkokastike.
- Kypsennä ruokaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
- Anna moussakan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.