Maukas uunilohi ja uunijuurekset
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito
Uunilohi on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Se on maukas ja helppo valmistaa. Valmista koko ateria kerralla leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Helppoa ja herkullista!
Aito Kauraruoka sopii ruoanlaittoon tuhdin maukkaasti. Käytä kuten käyttäisit ruokakermaa. Aito tarjoaa maidottomia vaihtoehtoja juomiin, ruoanlaittoon ja leivontaan sekä välipaloihin. Näin ruoka sopii yhä useammalle, sillä tuotteet ovat maidottomia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Kaikki Aito-tuotteet valmistetaan kotimaisesta kaurasta ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 800 g lohifileetä
- ¾ tl suolaa
- 2½ dl Fazer Aito Kauraruoka pippuri
Lisäksi:
- 4 isoa porkkanaa
- 1 palsternakka
- 8 keskikokoista perunaa
- ¾ dl hunajaa
- ¾ dl sitruuna-rypsiöljyä TAI
- ¾ dl valkosipuli-rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
Valmistusohje
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta ruodoton lohifilee pellille.
- Ripottele pinnalle suolaa ja valuta päälle Kaslink Aito Kauraruoka pippuri tai jokin muista makuvaihtoehdoista.
- Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne isoiksi tikun mallisiksi paloiksi.
- Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi.
- Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon hunaja, sitruuna- tai valkosipulirypsiöljy, suola ja kuivattu rosmariini. Levitä ne uunipellille kalan viereen.
- Kypsennä ruokaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Tarkista kasvisten kypsyys.
- Tarjoa uunilohi heti!