Nyhtökaura-pestopasta
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3 rkl rypsiöljyä TAI
- 3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 250 g nyhtökauraa
- 2 l vettä
- 200 g pastaa
- ripaus suolaa
Pestokastike:
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl oliiviöljyä
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 50 g parmesaanijuustoa
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- 1 tl raastettua luomusitruunan kuoriraastetta
Valmistusohje
- Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta ja suola.
- Keitä, kunnes pasta on kypsää, mutta siinä on vielä puruvastusta. Valuta.
- Valmista pestokastike.
- Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla käännellen.
- Kuori valkosipuli.
- Laita pestokastikkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
- Tarkista maku.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuumenna nyhtökaura käännellen.
- Sekoita valutettu pasta, pestokastike ja nyhtökaura keskenään ja tarjoa heti.