Sitruunalohi

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Sitruunalohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kuka voisi vastustaa ihanaa helposti uunissa kypsyvää sitruunalohta? Voit jättää reseptin sitruunan halutessasi pois ja maustaakin kalan kuten itse tahdot.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 800 g lohifilee
  • ¼ tl ruususuolaa tai muuta suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus chilijauhetta TAI
  • ripaus savupaprikajauhetta (vaihtoehto)
  • 1-2 sitruunaa
  • 2 dl ruokakermaa TAI
  • 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • tilliä

Valmistusohje

  • Laita lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nahkapuoli alaspäin.
  • Ripottele pinnalle ruususuolaa tai muuta suolaa, ripaus sokeria sekä chilijauhetta.
  • Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita ne lohifileen päälle.
  • Kaada joukkoon kerma ja kypsennä kalaa 170 asteessa 20-30 minuttia.
  • Ripottele valmiin ruoan päälle tilliä
  • Tarjoa sitruunalohen seuraksi perunasosetta tai höyrytettyjä perunoita.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä