Punajuurihummus-lohiwrapit

  • 15 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 8 pehmeä tortilla
  • 225 g Baba Punajuurihummus
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl balsamiviinietikka
  • rucolanverso
  • 300-400 g lohifilee
  • suola
  • 1 rkl Baba Harissa chilitahna
  • 250 g turkkilainen jogurtti
  • (vaihtoehto) smetana
  • 100 g fetajuusto
  • ½ sitruunan mehu

Baba Foods valmistaa käsityönä ja rakkaudella Lähi-idän herkkuja suomalaisten ruokapöytiin Helsingin Konalassa. Baba haluaa saada ihmiset nauttimaan hyvän ruoan lisäksi seurasta. Baban tuotteet ovat kaikki sellaisenaan käyttövalmiita, joten voit nostaa ne pöytään ja tarjota. Tosin monet tuotteet sopivat mainiosti ruokatuunauksiin lihan, kalan tai kasvisruokien kanssa. Esimerkiksi tahini ja harissa toimivat marinadeissa, kuorrutteissa sekä kastikkeissa. Baban herkullisesta valikoimasta löydät 12 erilaista tuotetta, joista uusimpana sarjaan on ilmestynyt upean värinen punajuurihummus.
Valmista ihanat punajuurihummuksella täytetyt wrapit, joissa maistuu myös sopivan tulisesti harissa chilitahnalla maustettu lohi, sekä raikas sitruunainen fetakastike. Nämä ihastuttavat wrapit maistuvat myös illanistujaisissa ja välipalana. Pieniksi annospaloiksi leikattuina ne sopivat erilaisten juhlien pikkusuolaiseksi naposteluun.

Punajuurihummus-lohiwrapit
8 annosta

8 pientä pehmeää tortillaa
225 g Baba Punajuurihummus, gluteeniton, vegaaninen
1 valkosipulinkynsi
1 iso punasipuli
2 rkl balsamiviinietikkaa
rucolanversoja
300-400 g lohifileetä
ripaus suolaa
1 rkl Baba Harissa chilitahnaa
250 g turkkilaista jogurttia tai smetanaa
100 g fetajuustoa
½ sitruunan mehu

Levitä pienet pehmeät tortillat työlaudalle.
Levitä pinnalle punajuurihummusta kauttaaltaan.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Sekoita valkosipulin ja punasipulin joukkoon balsamiviinietikkaa. Anna maustua hetki. Ripottele annosten päälle rucolanversoja.
Kuumenna paistinpannu ja laita lohifilee nahkapuoli ylöspäin kuumalle pannulle. Paista siten, että filee on kypsynyt puoliväliin ja käännä. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja levitä pinnalle harissatahnaa. Paista kunnes kala on sopivan kypsää.
Laita turkkilainen jogurtti tai smetana kulhoon ja murenna joukkoon fetajuusto. Purista joukkoon sitruunamehua. Sekoita ja tarkista maku.
Ota kalasta paloja ja ripottele punajuurihummuksen päälle. Lisää myös marinoidut punasipulit ja lusikoi päälle fetakastiketta. Kääri rulliksi ja tarjoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä