Pätkis-laskiaispullat
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Pätkis-karamelleilta maistuvat laskiaispullat vievät kielen mennessään, niin hyviä ne ovat! Maku on täytteessä ja karamellit on vaivattu mantelimassan joukkoon. Pyöritä hauskat isohkot pallot ja laita näyttävästi pullan väliin yhdessä kermavaahdon kanssa. Voit halutessasi koristella pätkispallot vaikkapa syötävällä kimalteella.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 tl kardemumma
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g (sulatettuna) voita
Voiteluun:
- kananmuna
- Dansukker raesokeria
Pinnalle:
- mantelilastuja
Täyte:
- 150 g mantelimassaa
- 100 g Pätkis Mini Bites
- 2 dl vispikermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta joukkoon.
- Lisää Siro erikoishieno sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
- Jaa tanko osiin ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte.
- Vaivaa mantelimassan joukkoon Pätkis-karamellit. Pyöritä tangoksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palloiksi.
- Vaahdota kerma ja mausta Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Leikkaa pullista hatut irti ja pursota kerma alemmille pullaviipaleille reunoja kiertäen. Laita keskelle Pätkis-mantelimassapallo. Nosta päälle ylempi viipale ja tarjoa.