Metsäsienikeitto

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Metsäsienikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Nyt on erinomainen sienivuosi. Jos et välitä itse kerätä sieniä, voit ostaa niitä toreilta ja ruokakaupoista. Herkullisen kermainen metsäsienikeitto valmistuu helposti ja nopeasti. Alavuden Kylmäpuristettu rypsiöljy, joka on maustettu chilillä, antaa keitolle kivan pikantin lisän makuun. Voit pirskotella sitä muutaman tipan myös valmiin keiton pinnalle. Tarjoa seuraksi tuoretta rapeakuorista leipää.

>> Tutustu Alavuden Öljynpuristamon öljyihin <<

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 1 l metsäsieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, tatti jne)
  • 4 rkl Alavuden Kylmäpuristettu rypsiöljy CHILI
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2-3 dl kuohukermaa TAI
  • 2-3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • (suolaa)
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Putsaa sienistä mahdolliset roskat ja leikkaa sieniä halutessasi pienemmiksi.
  • Kuumenna rypsiöljy chili kattilassa ja lisää sipuli ja kuullota hetki.
  • Lisää sienet ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät.
  • Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele sekaisin.
  • Lisää vesi ja murennettu kasvisliemikuutio.
  • Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.
  • Lisää kuohu- tai ruokakerma ja anna kiehua vielä muutama minuutti.
  • Tarkista maku.
  • Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi mausteeksi vielä mustapippuria myllystä.
  • Pirskota valmiin metsäsienikeiton pinnalle vielä hieman chilin makuista rypsiöljyä.
Metsäsienikeitto

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä