Tempecurry

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Oletko jo kokeillut tempeä?
Kasviproteiinien aatelinen valmistetaan soijapavuista ja sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi. Kokeile helppotekoinen tempecurry. Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 tl tuoretta inkivääriä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 8-10 miniluumutomaatteja TAI
  • 8-10 kirsikkatomaatteja
  • 250 g tempeä
  • 2 rkl chili-yrttiöljyä
  • 2-3 rkl punaista currytahnaa TAI
  • 2-3 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 2-3 limenlehtiä
  • suolaa
  • 1 limen mehu

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  • Poista pavuista kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
  • Paloittele tempe kuutioiksi.
  • Kuumenna chili-yrttiöljy wokkipannussa ja lisää salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää pavut, sekä hetken päästä tomaatit ja tempe.
  • Lisää currytahna ja kääntele aineksia hetki kuumalla pannulla.
  • Lisää keitetyt ja paloitellut porkkanat ja perunat, sekä kookosmaito. Murenna joukkoon kuivatut limenlehdet pieniksi muruiksi. Poista kovat lehtiruodit. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon halutessasi limen puristettua mehua.

 

 

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä