Juustoiset uuniperunat sadonkorjuupöytään

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
juustoiset uuniperunat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö PAYR - Peruna-alan yhteistyöryhmä Ry

Oletko perunan ystävä?
Testaa ihastuttava juustoinen uuniperuna lisäkkeineen ja nauti hyvässä seurassa. Peruna on loistava valinta ruokalautaselle monestakin syystä. Peruna on ravinteikas, kotimainen, ympäristöystävällinen ja kevyt ruoka. Perunan hiilihydraatit sopivat myös urheilijan lautaselle.

Advertising information

Tiesitkö että peruna kannattaa syödä mahdollisuuksien mukaan kuorineen, sillä silloin perunan ravintoarvot ovat huomattavasti korkeammat. 100 g perunaa sisältää kaliumia enemmän kuin mitä olisi kolmessa banaanissa tai kulhollisessa kaurapuuroa. Ympäristöarvot ovat erityisesti tänä päivänä korkeassa arvossa. Kilo perunaa tarvitsee kasvaakseen 202 litraa vettä ja kilo riisiä tarvitsee 1112 litraa vettä. Kumman sinä valitset lautasellesi?

Ainekset

6 annosta
  • 6 uuniperunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 kananmuna
  • maun mukaan tuoretta basilikaa
Lisäksi:
  • 1 ½ l vettä
  • 600 g porkkanoita
  • ripaus suolaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • timjamia
  • ripaus suolaa
  • n. 1kg lohifileetä
  • maun mukaan suolaa

Valmistusohje

  • Huuhtele perunat ja laita niihin haarukalla reikiä.
  • Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat lähes kypsiltä.
  • Valmista perunoiden kypsyessä täyte.
  • Laita juustoraaste kulhoon ja paloittele joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.
  • Riko joukkoon kananmuna.
  • Hienonna basilika ja sekoita juustoseokseen.
  • Kiehauta vesi ja lisää porkkanat ja ripaus suolaa.
  • Keitä lähes kypsiksi ja valuta.
  • Laita porkkanat uunipellille perunoiden viereen.
  • Viipaloi kesäkurpitsa ja laita nekin uunipellille.
  • Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja mausta timjamilla ja suolalla.
  • Leikkaa uuniperunoihin kansi ja jaa juustotäyte perunan päälle. Laita päälle perunan toinen osa kanneksi.
  • Paloittele lohi annospaloiksi ja laita uunipellille.
  • Ripottele pinnalle suolaa.
  • Kypsennä vielä, kunnes kala on kypsää, kasvikset ovat kauniin värisiä ja juustotäyte on sulanut kauniisti perunoiden sisään.
  • Kutsu ystävät pöytään ja nauttikaa juustoiset uuniperunat!
juustoiset uuniperunat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä