Pääsiäinen – menu neljälle

  • 4 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Pääsiäinen - menu neljälle
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Nyt nautitaan tyylikäs pääsiäisateria. Yhdessä.

Pääsiäinen on kevään juhla, joka ajoittuu luonnon heräämisen ajankohtaan. Pajunkissat puhkeavat hopeisen pehmoiseen loistoonsa ja pihanurmelta alkaa putkahdella narsisseja ja pian tulppaanejakin.

Täytetyt munanpuolikkaat maistuvat alkupalaksi raikkaan vuohenjuustosalaatin kanssa.

Muutamasta herkullisesta raaka-aineesta koottu salaatti maistuu alkupalana tai ruoan lisänä.
Vuohenjuuston voit vaihtaa halutessasi myös fetajuustoon tai mietoon mozzarellaan.
Grillattua munakoisoa myydään öljyssä säilöttynä kaupoissa. Tilalla voit käyttää myös liemessä säilöttyä paprikaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Mieto ja murea karitsa on juhlavaa tarjottavaa. Karitsaa voi olla toisinaan haasteellista löytää. Kurkista silloin kaupan pakastealtaaseen.
Ota sulaneet karitsan fileepihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä.
Valmista seuraksi herkullinen punaviinikastike joka kruunaa murean liha-aterian.

Hunajalla maustetut rosmariini-uunijuurekset maistuvat murean karitsan fileen kanssa.

Halvalla maustettu appelsiinirahka on virkistävä ja hienostuneen makuinen jälkiruoka, jonka voit valmistaa jo etukäteen jääkaappiin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Katkaravuilla täytetyt munanpuolikkaat:
  • 4 kananmunaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • 150 g pakastekatkarapuja
  • 1 dl (silppu) tuoretta tilliä
  • limepippurirouhetta
  • suolaa
Vuohenjuustosalaatti:
  • 70 g tuoretta rucolaa
  • 290/160 g grillattua munakoisoa
  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 180 g vuohenjuustoa
  • ½ tuore kurkku
  • 2-3 dl vihreäitä rypäleitä
  • tummaa balsamicokastiketta
  • mustapippurirouhetta
Karitsan fileetä:
  • voita
  • 4 karitsan ulkofilepihviä
  • suolaa
  • mustapippuria
Punaviinikastike:
  • 2 dl lihalientä
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl kahvia
  • ¾ dl sokeria
  • 2 dl punaviiniä
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
Rosmariinijuurekset:
  • 500 g bataattia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 punasipulia
  • 4 perunaa
  • 50 g voita
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 dl hunajaa
Halvalla maustettu appelsiinirahka:
  • 2½ dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2-3 appelsiinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g appelsiinihalvaa

Valmistusohje

  • Katkaravuilla täytetyt munanpuolikkaat:
  • Kuori keitetyt munat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi.
  • Laita keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuusto, katkaravut ja tillisilppu. Vatkaa ainekset tasaiseksi tahnaksi.
  • Mausta limepippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
  • Pursota täyte munan puolikkaille ja koristele halutessasi katkaravuilla tai yrteillä.
  • Vuohenjuustosalaatti:
  • Levitä rucola tarjoiluvadille tai kokoa annokset suoraan annoslautasille.
  • Valuta grillattu munakoiso ja paloittele hieman pienemmäksi.
  • Paahda cashew-pähkinät kuumassa pannussa koko ajan käännellen.
  • Viipaloi tai paloittele vuohenjuusto.
  • Lisää kaikki ainekset rucolan joukkoon ja valuta kastikkeeksi tummaa balsamicokastiketta.
  • Rouhi pinnalle mustapippuria.
  • Karitsan fileetä:
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Jos fileepihvit ovat paksuja, nuiji niitä kevyesti kelmun alla nyrkillä hieman ohuemmaksi.
  • Kuumenna voi pannulla. Paista karitsan fileepihveihin pinta molemmin puolin.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita pihvit uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
  • Anna vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua.
  • Punaviinikastike:
  • Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
  • Tarkista maku.
  • Rosmariini-uunijuurekset:
  • Kuori bataatti, porkkanat, palsternakka ja punasipulit. Leikkaa lohkoiksi.
  • Pese perunat ja paloittele ne kuorineen. Kuumenna voi kattilassa tai paistokasarissa.
  • Lisää juurekset ja kääntele hetki. Lisää rosmariini, suola ja mustapippuri sekä hunaja. Kiehauta.
  • Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Halvalla maustettu appelsiinirahka:
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
  • Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja kuutioi joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla.
  • Murusta joukkoon halvaa. Tarkista maku.
  • Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä