Napolilainen pizza

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
napolilainen pizza
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilainen pizza valmistuu helposti pizzauunilla. Valmista taikina 6-12 tuntia ennen herkutteluhetkeä. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä. Täytä omien mieltymysten mukaan.

Advertising information

Ainekset

2 (pizzaa) annosta
Pizzataikina:
  • 4 dl 00-pizzajauhoja
  • ½ g (1/6 tl) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
Täyte:
  • 2-4 rkl tomaattipyreetä TAI
  • 2-4 rkl punaista pestoa (vaihtoehto)
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4-6 kirsikkatomaattia TAI
  • 4-6 miniluumutomaattia (vaihtoehto)
  • 2 palloa mozzarellajuustoa TAI
  • maun mukaan mozzarellajuustoraastetta (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • basilikaa TAI
  • oreganoa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita pizzajauhot, kuivahiiva, suola ja vesi kulhoon ja vaivaa yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  • Anna kohota huoneenlämmössä liinalla suojattuna 6-12 tuntia.
  • Jaa sitten taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Laita työlaudalle pizzajauhoja ja muotoile käsin painellen palloista pizzapohjat keskeltä reunalle päin.
  • Laita pizzalapiolle hieman jauhoja ja nosta pohja siihen.
  • Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai punaista pestoa.
  • Laita päälle ilmakuivattua kinkkua ja puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja siten, että tomaatit ovat pizzan keskiosassa.
  • Revi päälle mozzarellajuustoa ja paista kuumassa pizzauunissa usein käännellen muutama minuutti.
  • Ripottele pinnalle halutessasi kuivattua tai tuoretta basilikaa tai oreganoa.
Napolilainen pizza

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä