Kasvislasagne arteesaanituotteista
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Herkkumurena
Kasvislasagne on ihanan mehevä ja täyteläinen. Kauden kasviksista valmistat herkullisen kasvisversion tästä suosikkiruoasta. Paista kasvikset viipaleina pannulla tai grillissä ennen uunissa kypsennystä. Murenan valikoimista löydät upeat italialaiset artesaanituotteet, kuten italialaiset lasagnelevyt, tomaattikastikkeet ja riittoisat maustemyllyt maistuvien ruokien valmistukseen. Isot lasagnelevyt mahtuvat isoon uunivuokaan sellaisenaan yhtenä kerroksena. Murenan tuotteita löydät myös hyvin varustelluista Citymarketeista ja K-Supermarketeista.
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
- 3 porkkanaa
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 keskikokoinen munakoiso
- 1 punainen suippopaprika
- 4 isoa herkkusientä
- 1-2 sipulia
- 3 rkl Abels Savustettu Extra Neitsyt oliiviöljyä
- 1 rkl Gran Cucina Valkosipuli-Chili Bruschetta
- 1 prk Campo D’oro Pastakastike Arrabiata
- 700 g pullo Gran Cucina Tomaattikastike Basilikalla
- mustapippuria myllystä
- Saga Gourmet Suola, valkosipuli ja paprika -mausteseosta myllystä
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- ½ ruukkua tuoretta oreganoa
Paistamiseen:
- 3 rkl Abels Savustettu Extra Neitsyt oliiviöljyä
Lisäksi:
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- maun mukaan suolaa
- 200 g juustoraastetta
- 3 Filotea Lasagnelevyä, isoja
Valmistusohje
- Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin viipaleiksi.
- Halkaise paprika. Poista siemenet ja leikkaa pitkittäin muutamaan osaan.
- Viipaloi herkkusienet.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna savustettu oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää joukkoon valkosipuli-chili bruschetta ja kääntele hetki.
- Lisää pastakastike Arrabiata ja tomaattikastike basilikalla.
- Mausta mustapippurilla, suola-valkosipuli-paprika -mausteseoksella ja lisää vielä tomaattipyree.
- Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu oregano. Tarkista maku.
- Kuumenna pannulla tai grilliparilassa savustettua oliiviöljyä ja paista kasvikset molemmin puolin.
- Valmista juustokastike.
- Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito muutamassa erässä ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
- Kokoa kasvikset, tomaattikastike, juustokastike ja lasagnelevyt kerroksittain reunalliseen uunivuokaan siten, että pinnalle jää juustokastiketta.
- Kypsennä 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.
- Anna kasvislasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.