Mustikkamuffinit
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Mustikkamuffinit maistuvat varsinkin kesällä. Ihanista, tuoreista mustikoista valmistetut herkkuhetken leivonnaiset on nopea valmistaa. Ne ovat myös helposti tuunattavissa. Nämä muffinit (tai muffinssit) on tuunattu ripauksella valkosuklaata. Voit käyttää koristelussa mustikoita tai esimerkiksi tuoreita vadelmia.
Advertising information
Ainekset
10-15 annosta
Pohja:
- 3 kananmunaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 4 dl vehnäjauhoja TAI
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ¾ dl Flora vanillaa
- 80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
- 1 ½-2 dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita
Valmistusohje
- Sulata rasva, anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.
- Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Mustikkamuffinit ovat valmiina tarjottavaksi!