Suklaajäätelöt
- 30 min Työaika
- 3 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
Pohja:
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 3 kananmunankeltuaista
- 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- ¾ dl glugoosisiirappia
- 6 dl maitoa
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 100 g tummaa suklaata
Koristeluun:
- nonparelleja
Valmistusohje
- Vatkaa fariinisokeri, kananmunankeltuaiset, kaakaojauhe ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen.
- Sekoita hitaasti ja kääntele kananmunavaahtoseos maidon ja kerman joukkoon ja jatka kuumentamalla 85 asteeseen.
- Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa vähintään tunti tai mielellään yön yli jääkaapissa.
- Jaa seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia.
- Irrota suklaajäätelö vuoista ja kasta halutessasi nonparelleissa.