Suklaajäätelöt

  • 30 min Työaika
  • 3 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Suklaajäätelöt
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Itsevalmistetut suklaajäätelöt maistuvat aina! Varsinkin kuumana kesäpäivänä. Valmista annosjäätelöiksi tai suureen pakastusrasiaan. Koristele vaikka nonparelleilla.

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
Pohja:
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ¾ dl glugoosisiirappia
  • 6 dl maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata
Koristeluun:
  • nonparelleja

Valmistusohje

  • Vatkaa fariinisokeri, kananmunankeltuaiset, kaakaojauhe ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen.
  • Sekoita hitaasti ja kääntele kananmunavaahtoseos maidon ja kerman joukkoon ja jatka kuumentamalla 85 asteeseen.
  • Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa vähintään tunti tai mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Jaa seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia.
  • Irrota suklaajäätelö vuoista ja kasta halutessasi nonparelleissa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä