Lähes sokeriton vesimelonisima
- 10 min Työaika
- 72 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
KakkuKatri valmisti somekanavassaan kiinnostavan vesimelonisiman, ja päätin itsekin kokeilla vesimelonia simassa. Nyt oli mainio tilaisuus kokeilla siman valmistusta lähes sokerittomana. Karppisokeri on rypälesokerista valmistettu kaloriton makeutusaine, joten jos haluat syystä tai toisesta vähentää sokerikuormaa, kokeile erilaisiin makeutustarpeisiin Karppisokeria. Hiiva tarvitsee kuitenkin toimiakseen sokeria, joten lisää hiivataikinaleivonnaisiin ja esimerkiksi juuri simaan hieman sokeria.
Advertising information
Ainekset
4 litraa annosta
- 2 kg vesimelonia kuorineen (n. 1 l vesimelonimehua puristettuna)
- 3 l vettä
- 430 g Karppisokeria
- 2 rkl sokeria
- 3 limen kuori
- 3 limen puristettu mehu
- ½ tl kuivahiivaa
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele vesimeloni.
- Hienonna vesimelonit tehosekoittimella tai purista mehuksi.
- Kiehauta 1,5 l vettä ja liuota joukkoon Karppisokeri ja sokeri.
- Lisää loput vedestä ja vesimelonimehu.
- Kuori hyvin pestyjen limettien kuori kuorimaveitsellä ja purista limen mehu.
- Lisää ne liemeen.
- Lisää kuivahiiva joukkoon kun neste on noin +42 -asteista.
- Anna olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Laita pulloihin muutama rusina ja jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.
- Siivilöi liemi pulloihin ja anna käydä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
- Kun rusinat nousevat pinnalle, on vesimelonisima valmista nautittavaksi.