Peruna-jauhelihalaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kg perunoita
- 1 iso sipuli
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 5 dl kiehuvaa vettä +
- 1 lihaliemikuutio TAI
- 5 dl maitoa +
- ½ tl suolaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta paprikajauheella ja suolalla.
- Laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Sekoita kiehuva vesi ja lihaliemikuutio tasaiseksi tai käytä maitoa ja suolaa.
- Sekoita joukkoon kananmunat.
- Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.
- Kypsennä ruokaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Nauti peruna-jauhelihalaatikko vaikka raikkaan salaatin kera.