Pääsiäisen tipukakku

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Tipukakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Tipukakku on hauska väripilkku pääsiäispöydässä tai vaikka lastenkutsuilla. Valmista tämä hyydytetty kakku muoviseen tai lasiseen leivonta- tai salaattikulhoon tai esimerkiksi muoviseen lävikköön.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 10 liivatelehteä
  • vettä
  • 5 dl vispikermaa TAI
  • 5 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 200 g maitorahkaa
  • 5 dl mangososetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl sokeria
  • ¾ dl vettä
Kostutus:
  • 2 dl hedelmämehua
Kuorrutus:
  • 500 g keltaista marsipaania TAI
  • 500 g sokerimassaa (vaihtoehto)
  • tomusokeria
  • oranssia elintarvikeväriä
  • mustaa elintarvikeväriä
  • muutama koristerae

Valmistusohje

  • Valmista taikina.
  • Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
  • Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  • Vuoraa sen kokoinen kulho kahdella reilulla tuorekelmun palalla, että osa torttulevystä tulee vuoan yli, kun painat torttulevyn kelmutetun vuoan pohjalle.
  • Kostuta pohja hedelmämehulla ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka ja mangosose.
  • Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarkista maku.
  • Kuumenna vesi kattilassa, vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
  • Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte kulhoon kostutetun pohjan päälle ja laita kelmu kevyesti suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut päältä.
  • Ota nokare marsipaania tai sokerimassaa nokkaa ja silmiä varten sivuun.
  • Kaulitse keltainen marsipaani tai sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja nosta levy kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat ja työnnä veitsellä reunat piiloon kakun alle.
  • Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa oranssilla elintarvikevärillä ja muotoile nokaksi.
  • Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa mustalla elintarvikevärillä ja kaulitse kaksi soikeaa silmää tai muotoile veitsellä.
  • Laita kakun päälle silmät ja nokka. Silmiin voit laittaa ilmettä muutamalla koristerakeella.
  • Tarjoa tipukakku!
Pääsiäisen tipukakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä