Kardemummamuffinit

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kardemummamuffinit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Laskiainen lähestyy. Valmista ihanat laskiaismuffinit, täytä kermalla ja hillolla ja nauti! Näihin kardemummamuffineihin voit käyttää Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka on maustettu sitruunalla. Se antaa upean makuvivahteen.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa TAI
  • 1 dl maitoa (vaihtoehto)
  • 1 dl Alavuden Öljynpuristamo kylmäpuristettua rypsiöljyä, SITRUUNA
  • 1 tl kardemummaa
Lisäksi:
  • 2 dl vispikermaa TAI
  • 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mansikkahilloa TAI
  • 100 g mansikkamarmeladia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito, kylmäpuristettu rypsiöljy SITRUUNA ja kardemumma.
  • Kääntele taikina tasaiseksi.
  • Jaa muffinivuokiin 2/3 taikinaa ja laita vuoat mieluiten metalliseen muffinivuokaa, jolloin ne pysyvät kauniin mallisina paistovaiheessa.
  • Kypsennä 200 asteessa 13-15 minuuttia ja jäähdytä.
  • Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Halkaise jäähtyneet muffinit ja laita jokaisen muffinin alimmalle puolikkaalle nokare hilloa.
  • Pursota reunoille kermavaahtoa.
  • Nosta päälle muffinikansi.
  • Tarjoa kardemummamuffinit vaikka laskiaispöydässä!
Kardemummamuffinit

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä