Kardemummamuffinit
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa TAI
- 1 dl maitoa (vaihtoehto)
- 1 dl Alavuden Öljynpuristamo kylmäpuristettua rypsiöljyä, SITRUUNA
- 1 tl kardemummaa
Lisäksi:
- 2 dl vispikermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g mansikkahilloa TAI
- 100 g mansikkamarmeladia (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito, kylmäpuristettu rypsiöljy SITRUUNA ja kardemumma.
- Kääntele taikina tasaiseksi.
- Jaa muffinivuokiin 2/3 taikinaa ja laita vuoat mieluiten metalliseen muffinivuokaa, jolloin ne pysyvät kauniin mallisina paistovaiheessa.
- Kypsennä 200 asteessa 13-15 minuuttia ja jäähdytä.
- Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Halkaise jäähtyneet muffinit ja laita jokaisen muffinin alimmalle puolikkaalle nokare hilloa.
- Pursota reunoille kermavaahtoa.
- Nosta päälle muffinikansi.
- Tarjoa kardemummamuffinit vaikka laskiaispöydässä!